Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Gündüz Tedavi Ünitesi
22 Şubat 2019

ADANA ŞEHİR HASTANESİ ÇOCUK HEMATOLOJİ ONKOLOJİ GÜNDÜZ TEDAVİ ÜNİTESİ

Çocuk Hematoloji Onkoloji Gündüz Tedavi Ünitesi, D blok A katında yer alan Medikal Onkoloji ile ortak olarak kullanılan Kemoterapi Birimi’nin 1 ve 2 no’lu odalarında hizmet vermektedir. Burada ayaktan ve günübirlik olarak hizmet verilmekte olup, kan transfüzyonu, kateter (port ve kalıcı kateter) bakımı ve destek tedavi hizmetleri verilmektedir. Ünitemizde 2 odada toplam 13 adet hasta tedavi koltuğu bulunmaktadır.

Çocuk Hematoloji Onkoloji Gündüz Tedavi Ünitesi’nde tedavinin güvenli bir şekilde uygulanmasından sorumlu, alanında deneyimli 2 hemşire görev yapmaktadır. Ünitemizde ayrıca hastaların karşılanması ve yönlendirilmesinden sorumlu 1 danışma görevlisi, temizlik ve transporttan sorumlu 2 personel hizmet vermektedir.

Çocuk Hematoloji Onkoloji Polikliniği’nde uzman hekimler tarafından değerlendirildikten sonra, ilaçların doz, uygulama şekli ve süresine ait bilgileri içeren kemoterapi protokolleri oluşturulan hastalar Gündüz Tedavi Ünitesi’ne yönlendirilir. Burada görevli hemşirelerimiz tarafından hastalarımızın dosyaları ve tedavi protokolleri kontrol edildikten sonra ilaçların hazırlanması için gerekli form düzenlenerek hastane bilgi işlem sistemi üzerinden Hastane Eczanesi’ne gönderilmektedir. Bu aşamada, görevli eczacı tarafından kontrol edilerek onaylanan ilaçlarla ilgili bilgiler Robotik Kemoterapi Hazırlama Sistemi’ne yönlendirilir. Robotik olarak hazırlanan kemoterapi ilaçları optimal koşullarda taşınarak Gündüz Tedavi Ünitesi’ndeki hastalara ulaştırılmaktadır. Hazırlanmış olan kemoterapi ilaçları hemşirelerimiz tarafından hastalarımıza damar yolu, port ya da kateter yoluyla uygulanmakta olup, hastalarımız tedavilerinin sonlandırılmasına kadar hemşirelerimiz tarafından yakın şekilde takip edilmektedir.

Ünitemizde, uzun ve zorlu kemoterapi seanslarını rahat geçirmelerini sağlamak amacıyla hastalarımıza ve yakınlarına tedavi sırasında resim yapma, müzik dinleme, televizyon izleme, satranç veya diğer bazı oyunları oynamalarına imkan verilmektedir. Tedavisi sonlandırılan hastalar evde kullanacakları ilaçlar ile acil durumda yapılması gerekenler hakkında bilgilendirildikten sonra, bir sonraki tedavileri için randevu verilerek taburcu edilmektedir.

Çocuk Hematoloji Onkoloji Gündüz Tedavi Ünitesi Fotoğrafları

• Çocuk Hematoloji Onkoloji Gündüz Tedavi Ünitesi