Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı Etkinliği
20 Ekim 2022

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 01-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlenmiştir. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığı Başkanlığında bu ayda çeşitli faaliyetler düzenlenmektedir. Ayrıca erken tanının önemini vurgulamak amacıyla,15 Ekim “Dünya Meme Sağlığı Günü” olarak kabul edilmiş ve 26 Ekim meme kanserini sembolize eden “Pembe Kurdele Takma Günü” olarak belirlenmiştir. Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarda en sık görülen ve yaşam kaybına neden olan kanser türüdür. Kadınlarda görülen kanserlerin yaklaşık %25’ini meme kanseri oluşturmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü`ne (DSÖ) bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Merkezi (IARC), 180 dünya ülkesinin 140’ında meme kanserinin kadınlarda en yaygın görülen kanser olduğunu belirlemiştir.

Meme kanserine dikkat çekmek için hastanemiz batı girişinde stant kurularak hastaneye başvuran hastalarımıza broşür dağıtıldı ve bilinçlendirme çalışması olarak stantta görevli sağlık. Çalışanlarımız tarafından pembe kurdele takıldı.

Başhekimimiz Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar ve yönetimimiz’ de standımızı ziyaret ederek etkinliğimize destek verdiler.