Adana Şehir Hastanesi bölgenin sağlık üssü oldu
08 Nisan 2022

Adana Şehir Hastanesi’nde 2021 verilerine göre 1 yılda, 2 milyon 577 bin 412 kişiye muayene hizmeti verildi, 89 bin 893 kişi ameliyat edildi. Aralarında ABD’nin de bulunduğu 70 farklı ülkeden ‘yabancı hasta’ da Adana Şehir Hastanesi’nden hizmet aldı.
Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, 2021 yılı boyunca sunulan sağlık hizmetlerine ilişkin sayısal verileri açıkladı. Çetinkünar, "Covid-19 salgınıyla mücadele edilen 2021 yılında 2 milyon 577 bin 412 kişiye muayene hizmeti verdik. Geçtiğimiz yıl 89 bin 893 kişi ameliyat edildi. Hastanede şimdiye kadar 120'nin üzerinde karaciğer ve böbrek nakli yapıldı. Aralarında Amerika'nın da bulunduğu 70 farklı ülkeden 'yabancı hasta' da Adana Şehir Hastanesi'nden hizmet aldı. Hastanede görevli akademisyen doktorlar, 2021 yılında 400'ü aşkın bilimsel makaleye imza atarak bilimsel literatüre önemli katkıda bulundu" dedi.

ABD'DEN HASTA GELİYOR
Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, 2021 yılında sağlık turizmi kapsamında hasta kabulleri de yaptıklarını belirtti. Irak ve Suriye başta olmak üzere İsrail, Danimarka ve Sudan gibi birçok ülkeden hastalara sağlık hizmeti sunduklarını kaydeden Prof. Dr. Çetinkünar, "Bu hastalara organ nakli, jinekolojik onkoloji, radyasyon onkolojisi ve ortopedi kliniklerinde hizmet verildi. Ayrıca turistin sağlığı kapsamında Suriye, Irak, ABD, Rusya, Çin, Hollanda, Finlandiya, Hindistan ve Japonya başta olmak üzere 70 ayrı ülkeden gelen turistlere sağlık hizmeti verdik" diye konuştu.

17 MİLYON TEST YAPILDI
Geçtiğimiz yılın faaliyetleri için çarpıcı bilgiler veren Prof. Dr. Çetinkünar, "Hastanemize helikopterle gelen hasta sayısı 54 kişi olurken, yaptığımız test sayısı yaklaşık 17 milyon oldu. MR çekim sayısı 109 bin 457, BT çekim sayısı 229 bin 717, röntgen çekim sayısı 517 bin 251, obezite cerrahisi sayısı 495, doğum sayısı 10 bin 267, sağlık hizmeti verilen turist sayısı 1.660 olarak kayıtlara geçti. Yıllık veriler incelendiğinde en çok ameliyat yapılan bölümler olarak 14 bin 972 ameliyat ile üroloji, 12 bin 580 ameliyat ile genel cerrahi, 10 bin 269 ameliyat ile kadın hastalıkları ve doğum öne çıktı" şeklinde konuştu. Başhekim Prof. Dr. Çetinkünar, her hastanede bulunmayan bazı birimlerin Adana Şehir Hastanesi'nde olduğunu ve bazı özellikli işlemlerin yapıldığını belirtti. Çetinkünar sözlerini birimleri sıralayarak bitirdi: "Hiperbarik Ünitesi, Spor Hekimliği Bölümü, Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Bölümü, Organ Nakli Merkezi, İşitme Merkezi, Androloji Laboratuvarı, Genetik ve Tanı Merkezi, Nükleer Tıp Bölümü, Obezite Merkezi, Koklear İmplant, Çamurla Tedavi."

RAKAMLARLA ADANA ŞEHİR HASTANESİ
Prof. Dr. Çetinkünar, Adana Şehir Hastanesi'nin mevcut durumuyla ilgili bilgileri ise şöyle aktardı:
 Toplam uzman hekim (Prof., Doç., Uzm.) sayısı: 555
 Asistan sayısı: 454